Buurtbelangen

In onze buurt maken diverse bewoners zich sterk voor een veilige en leefbare woonomgeving.  Hier houden we je op de hoogte van hun activiteiten en van ontwikkelingen in onze buurt.

Een Reacties to “Buurtbelangen”

  1. 1reunite…

Zondag 28 oktober: bomen planten bij De Vliert

Op zondag 28 oktober worden vlakbij stadion De Vliert de eerste bomen geplant in de zogenaamde ‘pluktuin’. Buurtbewoners steken dan samen met stichting Transfarmers de spa in de grond. Als alles goed gaat kunnen we over een of twee jaar al noten, pruimen, appels, peren en andere vruchten plukken. Zin om mee te doen? Kom dan op zondagmiddag 28 oktober naar het grasveldje links van de trap bij De Vliert.

De pluktuin is een van de eerste acties om de hele omgeving rond stadion De Vliert nieuw leven in te blazen. Met sport, spel, recreatie, stadslandbouw en mogelijkheden tot ontmoeting. Blijf het nieuws op deze website volgen of kijk op http://www.bai-s-hertogenbosch.nl/TRAP_Vliert_Alg_2011.html. Wil je meedoen? Vul dan het contactformulier in.

Workshops ‘Reset de Trap’ op 15 april

Na het succes van de creatieve wandeling op 27 februari volgt een nieuwe stap op de trap. Op vrijdag 15 april 2011 vindt een aantal workshops plaats in verschillende samenstelling. Bewoners praten met kunstenaars, (landschaps)architecten en mensen uit de sportwereld. Het doel is samen toekomstbeelden te ontwikkelen voor de trappartij, de tunnels en het afgesloten deel van de Aartshertogenlaan. De beelden worden daarna gebundeld in een boekje met het doel stadsbestuurders, ambtenaren en ontwerpers te inspireren.

Intussen worden theatermakers en andere kunstenaars benaderd om culturele initiatieven te ontplooien in, rond en op de tunnels en trappen. Zo maken ook zij duidelijk welke onverwachte mogelijkheden dit stukje stad in zich heeft. 

Binnenkort volgt meer nieuws over deelname aan de workshops. Aanmelden kan echter al via het contactformulier. Vermeld in het lege veld ‘workshop trappartij’.

Voorlichting inbraakpreventie uitgesteld

De  bijeenkomst over inbraakpreventie die op 2 november was gepland, is uitgesteld. De reden daarvan is dat de gemeente op datzelfde tijdstip een informatiebijeenkomst heeft belegd over de komst van een hostel voor verslaafden aan de Van Broeckhovenlaan. Om bewoners van Hinthamerpark en Magnoliahof  in de gelegenheid te stellen beide bijeenkomsten te bezoeken is in goed overleg besloten de bijeenkomst over inbraakpreventie te verplaatsen naar een later tijdstip. Bericht daarover volgt nog.

Volle bak bijeenkomst inbraakpreventie

Slecht hang- en sluitwerk, containers en zelfs ladders onder open ramen, een fiets met de voordeur- en autosleutel (!) erop, open deuren en poorten. Het kwam allemaal fraai in beeld tijdens de bijeenkomst over inbraakpreventie op dinsdag 19 april in De Biechten. De bewoners van het Hinthamerpark en Magnoliahof zijn net mensen. Aardig en goedgelovig. Daar maken anderen graag misbruik van.

De opkomst was boven verwachting. Vijftig tot zestig bewoners luisterden en keken bij tijd en wijle ademloos naar Evert Jansen van de stichting Veiligheid en Preventie. Evert vertelde uit eigen ervaring dat 80% van de al dan niet verslaafde dieven snel en gemakkelijk aan geld wil komen. Maar ook hoe je die gasten even gemakkelijk buiten kunt houden.

Meldkamer
Die middag was Evert met een fototoestel door de twee buurten getrokken. Om te voorkomen dat de politie voor niets op meldingen zou reageren, had de wijkagent de meldkamer gewaarschuwd: ‘Jongens, Evert is in het Hinthamerpark bezig. Niets aan de hand.’ Verschillende bezoekers meldden ’s avonds dat ze Evert hadden zien rondspoken. Slechts één bewoner had daadwerkelijk de politie gebeld. Met een goed signalement. En, oh ja, hij meende de verdachte te herkennen van de televisie.

Foto’s
Spannend was het filmpje waarop te zien was hoe Evert – in de rol van de inbreker in het gelijknamige AVRO-programma – binnen vijf minuten een hele woning overhoop haalde en er met de buit van doorging. Ooit vond hij zo een pinpas mét code. Hilariteit en verontwaardiging wisselden elkaar af toen de foto’s werden vertoond, die hij ’s middags in de buurten had gemaakt. ‘Jullie lachen nu, maar dat vergaat je wel als je dadelijk thuis dezelfde rommel aantreft als in het filmpje’.

Gratis advies
De presentatie van Evert Jansen was niet aan dovemansoren gericht. Na het applaus spoedden tientallen aanwezigen zich naar de stand van de fa. Ruiterman om zich daar te laten adviseren over inbraakwerend materiaal. Antoine van Pinxteren bood aan bij iedereen die dat wil gratis de woning te inspecteren en advies te geven over passende maatregelen.

Geslaagd
Na afloop aan de bar gonsde het nog een tijdlang na van de indrukken die iedereen had opgedaan. Ondanks het mooie weer en een gemiste koorrepetitie was iedereen blij bij de bijeenkomst te zijn geweest. Het was allemaal heel leerzaam en ook nog eens aangenaam. Kortom: zeer geslaagd en voor herhaling in andere wijken vatbaar.

Vertel ons je verhaal

Als voorbereiding op de bijeenkomst over inbraakpreventie op 19 april vragen we onze buurtgenoten hun ervaringen met inbraken en inbrekers te vertellen. Wat gebeurde er en hoe kon dat? Vertel ons wat je erover kwijt wilt. Zodat we er allemaal van kunnen leren. Zet hier je verhaal op. We komen er op terug!