Aanmeldformulier Parkement

Leave this field blank

Wat leuk dat je er bent ūüôā

Bedankt voor je interesse in het Parkement, vul je gegevens hieronder in en wij nemen zsm contact met je op!

Reacties uitgeschakeld

Parkement organisatie – wijzigingen

Stichting ‘Parkement’ heeft als doelstelling het bevorderen van de saamhorigheid in de buurt en doet dit door het organiseren van Koninginnedag en andere evenementen. De stichting heeft een klein bestuur voor de formaliteit en continu√Įteit en wordt aangevuld met een wisselend aantal leden om de taken te verdelen.

Op dit moment wordt ‘Het Parkement’ gevormd door:

Jan van den Akker – penningmeester, 199? – heden
Thijs Iding
Yvonne Klaassen
Ellen Mullenders
Judith Nieuwenhoven
Harm Thijssen
Imke Vugs
Leon Wolthers

Nieuwe leden melden zich spontaan aan of worden benaderd wanneer daar behoefte aan bestaat. Door de jaren heen hebben vele buurtbewoners zich voor kortere of langere tijd verbonden aan het Parkement. Onderstaand hun namen met jaren van lidmaatschap, voor zover bekend of gegokt. Vind je het leuk om deze lijst aan te vullen of te verbeteren, reageer dan op dit bericht of stuur een mailtje naar info@hinthamerpark.nl

Pyter Hiemstra
Simone van Raak
Marie-Hélène Houben
Bastiaan Smits
Ron Luijten – voorzitter 2020-2023
Ingrid van Rookhuijzen, 2003
Margriet de Rooij, 2003
Charles Duijmelings, 2009
Annemieke Pelt, 2011
Karen Visser, 2012
Lobke van Oosten, 2012
Onno Voncken – secretaris, 2008 –
Eddy Clark – voorzitter, 2013 – 2020
Huib Hezemans 2004 (vz. 2008) – 2013
Nanja Morlog, 2012 – 2013
Dennis Duijsters, 2011 – 2012
Joris Gommers, 2009 – 2012
Marieken Bressers (secr.), 2003 – 2011
Thess Blaauw, 2009 – 2011
Hugo Crawford, 2007 – 2010
Ineke , 1983?-?, 1992 – 2009
Imke van Dillen (vz.), 2007 – 2008
Josje Verbeeten, 2003 – 2007
Alexander L√ľbeck (vz.), 2005 – 2006
Andre Sluyter (vz.), 2002 – 2006
Maja van Dongen, ? – 2006
Toon van den Elshout, 1983? –
Cees de Graaf (vz. en mede-oprichter), 1980

Kraakactie hinthamerpark.nl – verbouwing afgerond

Een aantal buurtbewoners werd gemobiliseerd door enkele serieuze¬†zaken¬†rondom het Hinthamerpark. Zij hebben¬†zich verenigd om hun zorgen en idee√ęn¬†om te zetten in Actie. Het mag geen verbazing wekken,¬†met oud-studenten uit Nijmegen in hun midden, dat zij zijn begonnen met een kraakactie van onze website.

Omdat de site-beheerder zoveel aanloop¬†maar¬†ongemakkelijk vond, heeft de huisbaas -het Parkement- besloten tot een verbouwing. De verschillende gebruikers van Hinthamerpark.nl hebben nu ieder hun eigen ‘kamer’.

Alle nieuwe berichten verschijnen op de thuispagina. Vrolijke evenementen die worden georganiseerd vind je bij het Parkement. Bij Buurtbelangen worden actuele serieuze zaken onder de aandacht gebracht. (Oud)bewoners kunnen herinneringen ophalen op de Historie-pagina. En bezoekers zijn welkom bij het Open Forum.

Jaarverslag 2012

 • In 2012 komt Nanja Morlog het Parkement versterken. Later melden ook¬†Karen Visser en Lobke van Oosten zich spontaan aan en zo is het vertrek van Joris en Dennis een klein beetje gecompenseerd. Huib kondigt zijn vertrek als voorzitter van het Parkement aan na het lustrumfeest in 2013.
 • De Nieuwjaarsborrel op¬†de 1e zondag na Nieuwjaar was een knusse bijeenkomst in een mistige maar warm verlichte sfeer met luxe wintercatering. Doe maar gewoon was de boodschap, want het speciaal bier bleef praktisch onaangeroerd, maar de gl√ľhwein was (te) snel op. Broodjes worst en soep maakten het menu compleet. Betaling met bonnenkaarten is inmiddels een praktisch en ingeburgerd verschijnsel op de Park-even-ement-en.
 • Voor het eerst in de geschiedenis van het Hintamerpark werd een natuur-ijsbaantje gerealiseerd dankzij doortastend optreden na de 2e langduriger vorstaanval. Door tijdig de benodigde materialen in huis te halen, de baan na het sein ‘VORST’ op een avond op te bouwen¬†en met hulp van 3 tankwagens ZuidWillemsvaart-water van de gemeente konden jong en oud ruim 2 weken genieten van een perfect ijsbaantje, dat iedere avond¬†zorgvuldig werd onderhouden. Spontane koek- en zopietafels¬†in de weekends maakten het plaatje af.
 • De Paashaas hipte weer door het Hinthamerpark met vele kindjes in zijn voetsporen.¬†Groot-ouders restte niets anders dan toezicht met koffie en lekkers.
 • Na het vertrek van de Paashaas reden er twee WIJ-Kathedralen het Park binnen waar bewoners hun eigen bezieling mochten vinden, vormgeven en toevoegen aan dit reizend project. Bijzonder en leuk om het resultaat van de bezielingsreis door ‘s-Hertogenbosch terug te zien op het Theaterfestival Boulevard.
 • Als vanouds een gezellige, druk bezochte Koninginnedag met een vol programma. Bijzonder om te noemen zijn de kinder/jeugd spel-speurtocht door de wijk met veel verschillende opdrachten, o.a. met behulp van internet. Voor de volwassenen een borrel met ballen: wie schiet een voetbal het hardst of door¬†de opblaaspop, wie verdient een bakje bitterballen met Kop van Jut of wie fietst zijn ballen uit de broek/blouse in competitie met de buurman/vrouw¬†op de rollenbank. Uw bitterballenbakkers waren Joris en Dennis, voor al uw feesten en partijen. Wat het helaas niet haalde dit jaar was Glow in the Dark – zwerkbal voor de jeugd in de donkere legertent. Voor een volgende keer?
 • Er wordt vooruit gekeken naar de winter 2012/2013 (nog een ijsbaantje?), en verder¬†wanneer we weer een lustrumjaar schrijven in het Hinthamerpark. Idee√ęn zat, nu nog alle new kids on the blok snel stevig inwerken.

Jaarverslag 2011

 • De vergunning was geregeld, de aanwonende¬†bewoners ge√Įnformeerd, maar de vorst wou toch niet meer terugkomen¬†en¬†voldoende doorzetten om een schaatsbaantje op te bouwen in de winter 2010/2011. Volgend jaar beter?
 • Toch was de Midwinterborrel er niet minder om. Met onze gouwe ouwe legertent als sfeervol centraal buurthuis met daar omheen vuurkorven en de huifkar door de buurt vonden vele buurtbewonders de weg naar koek (broodjes worst) en zopie (gl√ľhwein etc.).
 • New kid on the Parkement: Annemieke – welkom. Aan het eind van het jaar kwam ook Dennis het Parkement versterken.
 • De Paashaas had genoeg van¬†troep en hondenpoep in het Annapark en besloot zijn eitjes dit jaar op de Kamperfoeliestraat veldjes uit te strooien. Met een partytent om de lekkernijen en koffiemelk uit de zon te houden hadden ook de ouders, opa’s en oma’s en prima ochtend.
 • Koninginnedag werd gevierd met een vol gevarieerd programma met diverse nieuwe onderdelen. Zoals voor de jeugd een creatieve workshop schilderen en een Ren-je-Rot-race met opdrachten dwars door de wijk, voor alle liefhebbers opnieuw een sport-dit keer voetbal-clinic olv een profspeler en een aangeklede borrel met tafelvoetbal, karikaturist, petje-op, petje-af spel¬†en kinderdisco met prijzen. De avond werd ingevuld door DJ Mazzel, na 3 jaar Hinthamstrings was het nu weer leuk om gewoon verzoeknummertjes te kunnen vragen.
 • Dit was het laatste jaar met Marieken, als secretaris van het bestuur, in het Parkement. We hebben 8 jaar van haar enthousiasme, gezellige inbreng en harde werk mogen profiteren. Heel veel dank Marieken, we gaan je missen.

Jaarverslag 2010

 • Hugo, onze verbindingsman voor Hinthamstrings en afvalcontainers (puur toeval) neemt helaas afscheid van het Parkement.
 • In dit jaar wordt aan alle activiteiten van het Parkement een goed doel gekoppeld, om daarmee donaties en naamsbekendheid te genereren. Het is een experiment dat na √©√©n jaar ge√ęvalueerd zal worden. Het goede doel is ‘Orange Babies’ en Marieken zal als ‘ambassadrice’ optreden.
 • De Nieuwjaarsborrel werd dit jaar een Midwinter BBQ in een¬†verwarmde circustent, met warme broodjes worst¬†en¬†gl√ľhwein binnen en sfeervolle vuurkorven voor de marshmellows buiten.¬†Brandhout en buurtbewoners waren ruimschoots aanwezig. De laatsten door¬†de nieuw ontworpen flyer (gebaseerd op de website-look) die 2x werd verspreid?
 • Helaas maar ook gelukkig kon de circustent door deze actie aan een potenti√ęle koper getoond en verkocht worden. Weer een zorg¬†minder – maar met een forse afschrijving.¬†
 • Er is eindelijk een heus projectteam van start gegaan om de website onder handen te nemen. Daarvoor zullen we wel een geringe investering moeten doen, maar dat komt het bezoek (hopelijk) en het beheer (zeker) ten goede.¬† De¬†verbouwing¬†en¬†verhuizing werd dit jaar ook afgerond¬†met medewerking van Willem Nikkelen als webdesigner en heeft nu als¬† ‘medebewoners’ Buurt in Actie.
 • De Paashaas rende weer¬†haar? rondjes in het Annaparkje, waarbij het koffie-uurtje voor (groot)ouders¬†bijna uitliep op een heuse champagnebrunch.
 • Koninginnedag werd voor het 3e jaar op rij een klapper met veel wilde idee√ęn van te voren die uiteindelijk iets minder wild werden uitgevoerd. In ieder geval 2¬†drukbezochte (semi-)prof-sport clinics hockey en volleybal,¬†cavia’s die hun stinkende best deden in een racebaanbak en diverse gokspelen, waaronder¬†‘schijt je rijk’ – met medewerking van de Haflihuif-knollen – en de levende fruitmachine in de pauze van de Hinthamstrings. Exclusief voor VIPs was een Meet’nGreet met deze topband, goed beschermd door louche beveiliging. Zie de foto’s op deze site.
 • Er worden plannen gemaakt om winter 2010/2011 een schaatsbaantje aan te leggen op de Kamperfoeliestraat … de materialen zijn al ingekocht
 • Thess¬†verlaat¬†eind¬†2010 na¬†3¬†jaar het Parkement. Wie zal haar¬†rol als verbindingsofficier met de jeugd overnemen?