Oversteek Graafseweg móet veiliger

De oversteekplaats over de Graafseweg ter hoogte van Kuin Keukens is nog steeds onveilig. Dat bleek dinsdagmiddag 6 juli weer. Toen werd een tiener geschept door een auto komende uit de richting Hintham. De jongen hoefde na onderzoek door ambulancepersoneel gelukkig niet naar het ziekenhuis.

De oversteek aan de Graafseweg is gewoon onveilig. Dat is ook de conclusie na een buurtschouw waaraan behalve buurtbewoners ook de wijkmanager, de wijkagent en de wijkbeheerder van Beheer Openbare Ruimte deelnamen. Op 20 juli is de situatie rond de oversteekplaats ter sprake geweest in het buurtoverleg.

Naar aanleiding van de buurtschouw heeft het buurtoverleg eerder al samen met de wijkraad Hintham een brief geschreven aan de wethouder van Wijkgericht Werken en Verkeer. De gemeente reageerde daarop met een inspectie door de afdeling Verkeer. Daaruit blijkt dat het zicht op de oversteekplaats komende vanuit Hintham-Noord wordt belemmerd door enkele geparkeerde auto’s. Het buurtoverleg pakt nu samen met Wijkraad Hintham de kwestie verder op met het doel de oversteek nu echt veiliger te maken.

Verslag buurtoverleg 20 juli 2010
brief aan wethouder Verkeer

Reacties uitgeschakeld