Gemeente gaat oversteek veiliger maken

De oversteek aan de Graafseweg wordt veiliger. Voor overstekers vanaf Kuin Keukens richting Hintham wordt het zicht verbeterd. Daarnaast wordt de oversteek voor automobilisten beter zichtbaar gemaakt met borden en reflectiemateriaal.

Dat is de uitkomst van een overleg op 17 januari jl. tussen wethouder Pauli  (verkeer) en vertegenwoordigers van het bewonersoverleg Hinthamerpark en de Wijkraad Hintham.

Overleg met de wethouder op 17 januari 2011

Parkeerplaatsen
De gemeente wil het uitzicht richting Hintham verbeteren door enkele parkeerplaatsen aan die zijde op te heffen. Sommige bewoners van Hintham zijn daar niet blij mee. Het bewonersoverleg heeft er dan ook bij de gemeente op aangedrongen de maatregelen in goed overleg met de betrokken bewoners te nemen. Ook zou het verlies aan parkeerplaatsen kunnen worden gecompenseerd met extra parkeerruimte aan de Vliertsesteeg.  

30-kilometerzone
De gemeente zegt verder toe dat er enkele extra parkeerplaatsen komen langs de ventweg tussen de Boterweg en de Seringenstraat. Dat gebeurt tegelijk met de aanleg van de fietsstraat aan deze zijde van de Graafseweg. Dan worden bij de Boterweg tevens borden geplaatst waaruit blijkt dat onze buurt officieel is aangemerkt als 30-kilometerzone.

Reacties uitgeschakeld