Gemeente denkt mee over trappartij De Vliert

Wethouder Geert Snijders vindt het fantastisch dat bewoners zelf het initiatief nemen om hun omgeving vorm te geven. De ideeën die zij samen met het Bosch Architectuur Initiatief (BAI), het City Change Center (CCC) en het Bossche Makershuis voor trappartij De Vliert hebben ontwikkeld, zouden een mooie invulling kunnen zijn van een stukje stad dat er nu toch een beetje desolaat bijligt. De initiatiefgroep gaat daarvoor nu samen met ambtenaren de mogelijkheden op korte en lange termijn verkennen.

Het is even stil geweest rond de trappartij, maar er is wel het een en ander gebeurd. Het overleg met de wethouder is bijvoorbeeld het resultaat van diverse gesprekken die tot doel hadden de eventuele rol van de gemeente in dit project te verkennen. Inmiddels is op basis van alle beeldmateriaal ook een mooie presentatie gemaakt, die overal kan worden vertoond.

Wat de trappartij betreft is het van belang dat er rond stadion De Vliert van alles staat te gebeuren. In het eindplaatje zou de nieuwe bestemming van de trappartij uitstekend passen. Maar om financiële redenen kan niet alles in één keer. Daarom gaan we nu samen met de gemeente uitzoeken of met relatief beperkte middelen op korte termijn toch alvast enkele opvallende ingrepen kunnen worden gedaan. Zodat iedereen kan zien dat er wel degelijk wat gebeurt. Maar ook om iedereen te inspireren vooral mee te blijven denken.

 Kijk op www.bai-s-hertogenbosch.nl voor meer informatie over het project ‘trappartij De Vliert’ .

Reacties uitgeschakeld