WIJ Kathedralen

Vanaf december 2010 ben ik samen Rachel Zweije ( theatermaakster) en Marianne van Heeswijk ( beeldend kunstenaar) aan het bouwen aan een nieuw initiatief:
Onze Kathedralenbouwers
We bedachten een concept, vonden financiers en samenwerking partners en hebben een Kathedraal op Wielen gebouwd.
Wat bezielt ons in hemelsnaam?
We hebben de vrijheid genomen om een bezinningsplek zelf vorm te geven, en daarmee naar de mensen toe te rijden.
We zijn nieuwsgierig of een Kathedraal die gemaakt is van persoonlijke spulletjes ook van de gemeenschap kan worden.

Onze inzet is:
• de rode Kathedraal op Wielen die we behangen hebben met tweedehands materiaal ( boekenkaften, deksel, serviesgoed, bierdopjes, knopen, singeltjes etc… . In deze ruimte kom jij ook in aanraking met de vraag: “wat bezielt je in hemelsnaam?” Deze Kathedraal is op 8 april voor jullie, om je te inspireren, te verwonderen, te bezinnen, en de Kathedraal mag ook gebruikt worden als podium voor een optreden van een koortje uit de buurt, een bandje of een violist?!
• de WIJ Kathedraal op Wielen , een Kathedraal in wording die door 10 wijken van ’s Hertogenbosch zal worden “versierd, ingevuld, gebouwd.. Het casco van de WIJ Kathedraal is gemaakt van oude wasmachinetrommels, filmspoelen, haspels, velgen etc. Op 8 april mogen jullie deze WIJ Kathedraal geheel naar eigen ideeën inrichten met persoonlijke spulletjes. Spulletjes die niet zozeer een grote waarde hebben maar wel van betekenis zijn. Wij zorgen voor een ‘open atelier’ vol tweedehands materiaal, dat ook gebruikt kan worden. Het atelier staat open voor jong en oud.

als verrassing hebben we nog een gratis heerlijk soepje voor de kathedralenbouwers.

Waar: op het Kamperfoeliepleintje, op het gras.
Hoe laat: we beginnen 8 april om 12.00 uur aanlsuitend op het eieren zoeken en zullen rond 16.00 uur weer vertrekken.
Voor wie: voor jong en oud

NB 1: voor impressies en info website: www.onzekathedralenbouwers.nl
NB2: van de kathedralenbouwers uit het Hinthamerpark worden (met toestemming natuurlijk) foto’s gemaakt die de volgende dag op facebook te vinden zijn.
het resultaat van de WIJ Kathedraal is te bewonderen op het Theaterfestival Boulevard.
NB 3: talenten die willen optreden tijdens de kathedraalbouwdag op 8 april kunnen contact opnemen met imke@orgidee.org: 0621824917

Reacties uitgeschakeld