Stadslandbouw en wijkspeelplaats rond De Vliert

Als het aan bewoners van het Hinthamerpark en de Aartshertogenlaan ligt, gaat er snel iets gebeuren in het gebied rond De Vliert. Inmiddels zijn er groepjes bewoners uit beide buurten, die om te beginnen twee projecten willen ontwikkelen. Eén betreft een wijkspeelplaats voor iedereen die in de buurt wil spelen. Een andere groep gaat aan de slag met stadslandbouw in het gebied. De projecten worden niet afzonderlijk, maar in samenhang ontwikkeld.

De initiatieven van buurtbewoners volgen op de presentatie van het voorstel om het gebied tussen De IJzeren Vrouw en de tennisvelden van Bastion Baselaar nieuw leven in te blazen. Dat voorstel van een initiatiefgroep werd op 26 april jl. enthousiast ontvangen.

Behalve een wijkspeelplaats en stadslandbouw staan er nog andere activiteiten op stapel. Zo  werkt een kunstenares een plan uit om samen met bewoners enkele objecten te bouwen van recycled materiaal. Een ander plan is om langs de Aartshertogenlaan enkele trimtoestellen te plaatsen. En de gemeente bekijkt of er ergens in het gebied een bruggetje kan worden gelegd zodat wandelaars de waterloop kunnen oversteken.

Hier vind je meer informatie over de plannen voor het gebied rond De Vliert.
Wil je meedoen? Stuur dan een email naar post@bai-s-hertogenbosch.nl.

Reacties uitgeschakeld