Verwoestingen voor de wederopbouw – Seringenstraat

Deze week fietste ik langs het Welsh Memorial, dat met vele verse kransen fleurig was opgetuigd. 68 jaar na dato worden nog steeds de in oktober 1944 gesneuvelde bevrijders actief herdacht. Voor iemand die in vrede, voorspoed en welvaart is opgegroeid is die standvastige herinnering haast onvoorstelbaar. Maar het zet je als passant wel aan het denken …

Onderstaande foto’s waren tijdelijk verdwenen van deze site, maar mogen natuurlijk niet ontbreken.
5 jaar geleden, bij het 75 jarig bestaan, werd een DVD uitgebracht met oral-history interviews over WOII met (oud)bewoners van het Hinthamerpark. Deze DVD is in beperkte oplage nog verkrijgbaar.

Door het terugplaatsen van meer historische foto’s (selecteer categorie in rechterkolom) die al eerder op deze site stonden, kun je je een beetje een voorstelling maken van de chaos en verwoesting die een oorlog teweegbrengt. Zodat onverschilligheid hopelijk geen kans krijgt. 

[nggallery id=10]

Reacties uitgeschakeld