Jaarverslag 2012

  • In 2012 komt Nanja Morlog het Parkement versterken. Later melden ook Karen Visser en Lobke van Oosten zich spontaan aan en zo is het vertrek van Joris en Dennis een klein beetje gecompenseerd. Huib kondigt zijn vertrek als voorzitter van het Parkement aan na het lustrumfeest in 2013.
  • De Nieuwjaarsborrel op de 1e zondag na Nieuwjaar was een knusse bijeenkomst in een mistige maar warm verlichte sfeer met luxe wintercatering. Doe maar gewoon was de boodschap, want het speciaal bier bleef praktisch onaangeroerd, maar de glühwein was (te) snel op. Broodjes worst en soep maakten het menu compleet. Betaling met bonnenkaarten is inmiddels een praktisch en ingeburgerd verschijnsel op de Park-even-ement-en.
  • Voor het eerst in de geschiedenis van het Hintamerpark werd een natuur-ijsbaantje gerealiseerd dankzij doortastend optreden na de 2e langduriger vorstaanval. Door tijdig de benodigde materialen in huis te halen, de baan na het sein ‘VORST’ op een avond op te bouwen en met hulp van 3 tankwagens ZuidWillemsvaart-water van de gemeente konden jong en oud ruim 2 weken genieten van een perfect ijsbaantje, dat iedere avond zorgvuldig werd onderhouden. Spontane koek- en zopietafels in de weekends maakten het plaatje af.
  • De Paashaas hipte weer door het Hinthamerpark met vele kindjes in zijn voetsporen. Groot-ouders restte niets anders dan toezicht met koffie en lekkers.
  • Na het vertrek van de Paashaas reden er twee WIJ-Kathedralen het Park binnen waar bewoners hun eigen bezieling mochten vinden, vormgeven en toevoegen aan dit reizend project. Bijzonder en leuk om het resultaat van de bezielingsreis door ‘s-Hertogenbosch terug te zien op het Theaterfestival Boulevard.
  • Als vanouds een gezellige, druk bezochte Koninginnedag met een vol programma. Bijzonder om te noemen zijn de kinder/jeugd spel-speurtocht door de wijk met veel verschillende opdrachten, o.a. met behulp van internet. Voor de volwassenen een borrel met ballen: wie schiet een voetbal het hardst of door de opblaaspop, wie verdient een bakje bitterballen met Kop van Jut of wie fietst zijn ballen uit de broek/blouse in competitie met de buurman/vrouw op de rollenbank. Uw bitterballenbakkers waren Joris en Dennis, voor al uw feesten en partijen. Wat het helaas niet haalde dit jaar was Glow in the Dark – zwerkbal voor de jeugd in de donkere legertent. Voor een volgende keer?
  • Er wordt vooruit gekeken naar de winter 2012/2013 (nog een ijsbaantje?), en verder wanneer we weer een lustrumjaar schrijven in het Hinthamerpark. Ideeën zat, nu nog alle new kids on the blok snel stevig inwerken.

Reacties uitgeschakeld