Hinthamer Park-ement?

Regelmatig vragen (nieuwe) bezoekers van onze evenementen zich af hoe en voor wie al die activiteiten worden georganiseerd. Met een verwijzing naar deze website komen ze dan misschien bij deze verklaring terecht.

Stichting ‘Parkement’ is volgens de statuten omstreeks 1980 opgericht voor (Artikel 2, lid 1) ‘… het organiseren van toekomstige evenementen in die wijk [Hinthamerpark], … waartoe behoren de eengezinswoningen gelegen aan de Jasmijnstraat, de Kamperfoeliestraat, de Boterweg, de Goudenregenstraat, de Seringenstraat en de Graafseweg … tussen Boterweg en Jasmijnstraat.’ en heeft (Artikel 2, lid 2)  ‘…voorts ten doel … het bevorderen van het saamhorigheidsgevoel tussen bewoners van de wijk [Hinthamerpark]’.

Oorspronkelijk doelgebied Parkement

Op enig moment hebben bewoners van de Graafseweg (tot Nelson/Groenrijk), die zich ook hadden georganiseerd, aansluiting gezocht bij onze buurtfeestjes. Vele jaren hebben enkelen van hen ook deel uitgemaakt van het Parkement, de club mensen die al die activiteiten organiseren. Op dezelfde manier zijn ook bewoners van een stukje Hintham (tot nr. 21) aangesloten. Daarom is het verspreidingsgebied van de folders en flyers van het Parkement iets uitgebreid. Bezoekers met een verbinding met de wijk (familie, vrienden, school/speelkameraadjes) zijn overigens ook welkom om met hun ‘gastgezin’ onze feesten mee te vieren.

Verspreidingsgebied Parkement folders

De financiering vindt voornamelijk plaats door in de prijsstelling van consumpties een kleine opslag mee te nemen, door tijdens activiteiten ludieke aanbiedingen te doen of wedstrijdjes/prijsvragen tegen  inschrijvingstarief te organiseren of door sponsoring.

Kortom, meedoen is belangrijker dan betalen of postcode.

Reacties uitgeschakeld