Met z’n allen actief met energie

Hoe besparen we op energie? In onze eigen woning, maar ook in de hele buurt? Waar kunnen we nog isoleren? En hoe kunnen we de energie van de zon, de wind of zelfs de aarde benutten? In onze buurt zijn inmiddels tientallen bewoners aan de slag met deze vragen. Met het doel zelf zuinig te zijn met energie en van het Hinthamerpark een duurzame buurt te maken. Overal in de buurt hangen raambiljetjes met de tekst ‘Wij doen ook mee!’


Volle bak in de Businessclub van FC Den Bosch

Eind vorig jaar haakten enkele buurtbewoners aan bij het landelijke project De Slimme Buurt. Een klein initiatief aan de keukentafel leidde op 28 januari tot een bijeenkomst van maar liefst 85 bewoners van Hinthamerpark en Aartshertogenlaan. Inmiddels  zijn er zo’n dertig mensen actief, verdeeld over verschillende werkgroepen.

Enquête
Aan de bijeenkomst in de Businessclub van FC Den Bosch ging een flinke wervingsactie vooraf. Vijf initiatiefnemers bezochten huis aan huis alle bewoners en namen een enquête af. Daardoor bestaat er nu een goed beeld van de vragen en wensen die iedereen heeft over energiebesparing. Op de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief een professioneel energieadvies te krijgen, tekenden zo’n 30 bewoners in. Zij krijgen binnenkort bezoek van een adviseur.

Enthousiasme
Op 28 januari bleek hoe enthousiast iedereen is over het idee om beter en zuiniger om te gaan met energie. Ter plekke meldden tientallen bewoners zich aan voor verschillende werkgroepen die verder onderzoek gaan doen naar verschillende vormen van duurzaam omgaan met energie. Zodra alle enquêtes verwerkt zijn, zullen er ook werkgroepen komen die aan de slag gaan met diverse vormen van woningisolatie.

Werkgroepen
Op de volgende thema’s zijn inmiddels werkgroepen actief:

Doe mee!
Wil je aan een werkgroep deelnemen? Klik dan op de naam van de contactpersoon en stuur een mail.
Wil je in contact komen met de initiatiefgroep ‘De Slimme Buurt Hinthamerpark’? Mail dan naar Ellen Janssen of Tjeu Cornet.

Reacties uitgeschakeld